Tips Goreng Paru Agar Tidak Liat
c) Setelah minyak panas di kuali, masukkan paru.
Menggoreng paru mungkin ada di antara kita merasakan mudah sahaja untuk disediakan, apatah lagi hanya sekadar digoreng.
Pun begitu, kalau tidak biasa memasaknya belum tentu hidangan paru yang rangup dan berasa dapat disajikan untuk seisi keluarga.
Pun begitu, kalau tidak biasa memasaknya belum tentu hidangan paru yang rangup dan berasa dapat disajikan untuk seisi keluarga.
Orang kata memasak paru ini ada petua dan tipnya yang harus dilakukan sebelum dan semasa menggoreng. Nak tahu lanjut, ini dikongsikan oleh Azlin Safena Azihar. Jom semak.
RAHSIA: Paru Goreng Rempah yang lembut sangat dan ranggup
1-Cara nak buang bau hanyir, rendam dengan limau nipis jap.
2– Cara nak lembut kan paru
a) Masukkan air dan paru dalam periuk
b) Masukkan garam, kunyit dan asam keping
c) Masak bahan-bahan tersebut selama 20 minit
a) Masukkan air dan paru dalam periuk
b) Masukkan garam, kunyit dan asam keping
c) Masak bahan-bahan tersebut selama 20 minit
Setelah itu potong nipis-nipis tau.
Cara goreng paru
c) Setelah minyak panas di kuali, masukkan paru.
Ok, paru sedia di makan. Percaya lah memang ranggup dan lembut je.
sumber : Azlin Safena Azihar
resepi paru sedap ni, mohon share ye :)
ReplyDeletesilakan dik
Delete