Tart Nanas Gebu..Cair Di Mulut
Bahan A
250g butter ( nak sedap gunalah butter mahai)
1 sdb gula kastor ( kisar gula biasa pun boleh... jimat)
1 bj kuning telur gred B
1 sedikit esen vanilla (x mo letak pun boleh)
1 sedikit minyak sapi
250g butter ( nak sedap gunalah butter mahai)
1 sdb gula kastor ( kisar gula biasa pun boleh... jimat)
1 bj kuning telur gred B
1 sedikit esen vanilla (x mo letak pun boleh)
1 sedikit minyak sapi
Sedikit pewarna kuning
Bahan B
2 1/2 cawan tepung gandum
2 1/2 sdb tepung jagung
2 1/2 sdb tepung kastard
1 sdb susu tepung ( sy x letak.. minyak sapi udah lemak)
2 1/2 cawan tepung gandum
2 1/2 sdb tepung jagung
2 1/2 sdb tepung kastard
1 sdb susu tepung ( sy x letak.. minyak sapi udah lemak)
Hiasan
Kuning telur dengan sedikit pewarna kuning
Kuning telur dengan sedikit pewarna kuning
Caranya
Pukul bahan A hingga sebati..2- 3mnt
Masukkan bahan B... uli sebati..
Masukkan dlm acuan dan terap..masukkan jem dan sapu permukaan biskut dengan kuning telur..
Bakar selama 20-25mnt hingga masak suhu 180* api atas dan bawah..
Pukul bahan A hingga sebati..2- 3mnt
Masukkan bahan B... uli sebati..
Masukkan dlm acuan dan terap..masukkan jem dan sapu permukaan biskut dengan kuning telur..
Bakar selama 20-25mnt hingga masak suhu 180* api atas dan bawah..
SILAKAN SHARE....
tolong share
No comments:
Post a Comment