Rebus telur 7 mnit
Buat air asam 10 mnit
Makan jangan tanya berapa mnit sebab 2x tambah
Resepi telur
Basuh telur bersih2 msukkan dalam periuk. Jangan besar sangat biar ngam2 dengan telur lagi baik..air sama paras dgn telur.. Letak atas dapur. Buka api paling besar..ingat PALING BESAR.. kalau tidak tak jadi... Set time 7 minit... Jangan lebih jangan tak ckup 7 minit nanti baru cantik cam nih...
Basuh telur bersih2 msukkan dalam periuk. Jangan besar sangat biar ngam2 dengan telur lagi baik..air sama paras dgn telur.. Letak atas dapur. Buka api paling besar..ingat PALING BESAR.. kalau tidak tak jadi... Set time 7 minit... Jangan lebih jangan tak ckup 7 minit nanti baru cantik cam nih...
Air Asam
*Cili api
*bawang besar
*tomato
Hiris ke cincang ke ikut suka..
*Cili api
*bawang besar
*tomato
Hiris ke cincang ke ikut suka..
-Asam jawa
-Garam ckup rasa
-Aji ckup rasa
-Air suam
Bancuh sebati.. Sebati tau
-Garam ckup rasa
-Aji ckup rasa
-Air suam
Bancuh sebati.. Sebati tau
Kupas telur bawah air paip sebab nak bagi telur tu elok licin xkoyak2...toskan & Potong letak dlm mangkuk. Msukkan cili tomato n bawang. Tuang air asam.. Jgn makan trus.. Korg lek2 dlu.. 15 mnit gtu blh la mkn. Sbb dia dah meresap n sebati...
Rasa dia lemak2 telur tu.. Ada masam, masin, pedas n plg penting rasa nak tambah nasi sepinggan lagi😅
Nak Share? Dipersilakan...
Selamat mencuba guys😊
Selamat mencuba guys😊
Kredit : Norul Haisyu
No comments:
Post a Comment